Välkommen till oss!

Bland röda små stugor med gula dörrar hittar ni Lövångergården. Mitt i kyrkstaden hittar ni oss där ni uppleva minnen värda att bevara en livstid.

 

Vill du jobba med oss?

Vi har tjänster både för sommarsäsong eller helårs, deltid som heltid. Såna små detaljer löser vi alltid. Det viktigaste är att det känns rätt. Både för dig som för oss.

Skicka in en första kontakt här nedan.

    Intresserad av att jobba med oss?

    Är du vår nya stjärna? Vi söker dig som..

    1. ..tycker om dryck och gäster.

    Du ska uppskatta service och frihet. Du ska självklart vara ansvarstagande och gärna lite intiativrik. Om du även uppskattar att ha roligt på jobbet med såväl kollegor som gäster, samt har en förkärlek till att göra jorden till en bättre plats. Då är det DIG vi söker.

     

    2. .. uppskattar att laga riktigt god mat, gärna även vegetarisk.

    Kökschef Helena påstår att hon vill bli fler. Men eftersom hon inte kan dela på sig får vi helt enkelt leta upp ännu en stjärna till köket. Du ska uppskatta att laga mat och göra det med hjärtat. Du ska helst också vara trevlig de flesta dagar i veckan. Men det är bara ett plus..

    Kontakta oss

    Om du funderar över någonting? Tveka inte att höra av dig. Du kan ringa, mejla eller använda formuläret på den här sidan för att komma i kontakt med oss. Vi kan hjälpa dig  med det mesta, allt från boendebokningar, bröllopsidéer, cateringförslag eller tipsa om kommande event hos oss.  

     

    Lövångergården
    Kungsvägen 31
    932 61 Lövånger

    bokning@lovangergarden.se

    0913-102 03

      Förfrågan

      Historik

       

      I en charmig, gammal kyrkstad nära Skellefteå finns Lövångergården. Här kan du gifta dig med din käresta, bjuda till fest, ha konferens med dina kollegor eller prova på att bo i en kyrkstuga. Vi ger plats för dina idéer samtidigt som vi älskar att skapa arrangemang.

       I vår restaurang serverar vi frukost, lunch och middagsbuffé eller en våffla – lagat med lugn, omsorg och svenska råvaror.

       Vi som driver Lövångergården heter Emelie och Celina Ahlback. Vårvintern 2019 var första gången vi stod utanför den stora röda timmerbyggnaden omgiven av små röda stugor och meterstora snöhögar. Vi såg oss omkring och tänkte ”Wow! Vilket ställe”. Tur var väl det, för ”stället” hade vi redan köpt.

       Sagt och gjort, vi tog vårt pick och pack och flyttade från storstan till Västerbottens landsbygd och nu bor vi och lever i Lövånger tillsammans med vår son.

      Lövångergården är vårt familjeföretag. Med kärlek för det lokala och för den framtid vi vill ge vår son arbetar vi med lokala leverantörer, klimatcertifierade produkter och återvinning i stort och smått.

       Vi vill bli mellanbygdens självklara resmål, året runt. Vi utvecklar ständigt verksamheten med nya koncept och vi brinner för att skapa unika upplevelser och event för våra besökare.

      Hitta till oss

      Buss nummer 12, 20 och 100 är alla bussar som minst en gång i timmen under dagarna trafikerar Lövånger, från både Skellefteå och Umeå.

      Från Lövångers busstation är det 600 meter, igenom Lövånger, förbi pizzerian och Coop, tills du möts av kyrkstadens röda små stugor i rad.

      Så smidigt och enkelt på samma gång.

      Vårt hållbarhetsarbete

       På Lövångergården älskar vi att jobba med hållbarhet. VI tror starkt på att lämna världen till våra barn på ett bättre sätt än vi själva anlände till den. Att våga utmana oss själva att alltid utvecklas och bli bättre inom hållbarhet och medvetna val, tror vi är galet viktigt i vårt familjeföretag. 

      Vi samarbetar aktivt med andra företag som också jobbar hållbart. Vi har svart bälte i källsortering och har som mål att inte ha några grovsopor alls. Det värsta vi vet är att kasta mat, vi är noga med beställningar och tillagning med målsättning att helt radera matsvinnet i vår verksamhet. Detta genom att aldrig laga eller handla mer mat än vad som går åt, samt, om det blir mat över försöker vi sälja detta i våffelstugan som matlådor.

      Vi älskar djur och värnar om den svenska djurhållningen. Det gör vi genom att bara servera svenskt kött och svensk kyckling. Vi har har alltid minst ett vegetariskt alternativ på vår meny. Vi ser över transporter och värnar om lokala leverantörer. Vi arbetar aktivt med lokala leverantörer och leveranser till vår restaurang.

      Alla som arbetar hos oss eller som besöker oss ska känna sig välkomna och uppskattade precis som dem är. Vi vill få alla känna att de är en viktig del av vår verksamhet, vår gård, vårt familjeföretag.

      Vi är en Västerbotten Experience. Det betyder att du erbjuds genuina upplevelser av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss.
      Som en Västerbotten Experience bygger vi vår verksamhet på hållbarhet. Och med västerbottnisk livsstil och gästvänlighet i fokus.
      Håll utkik efter sigillet Västerbotten Experience när du planerar din resa.
      Läs mer om Västerbotten Experience på: vasterbottenexperience.se

      Bra
      Baserat på 63 recensioner
      Lasse Lindgren
      Lasse Lindgren
      2021-08-29
      Det blev en bra & trevlig födelsedags fest.Är att rekommendera.
      Kenneth Rønning
      Kenneth Rønning
      2021-08-25
      God mat.
      Ture Olsson
      Ture Olsson
      2021-08-25
      Hans Wenngren
      Hans Wenngren
      2021-08-23
      Historiskt intressant plats med trevligt kafe som är värt ett besök
      Mona Lidén
      Mona Lidén
      2021-08-14
      Lungt och stilla. Satte mig med en bok som handlade om fisket längs kusten. Fin stund!
      Stefan Hedenstrom
      Stefan Hedenstrom
      2021-08-12