/>
Hyr en cykel + boende i 1700-tals kyrkstuga+frukost. ”Heldags-picknick” till Bjuröklubb, 25km

Lika gammalt som Lövånger Kyrkstads små röda stugor, lika gammalt sägs Kallvikens hamn vara. Så redan från 1600-talet omnämns Kallviken som en hamn- och marknadsplats och var alltså Lövånger-Burträsks naturhamn.
Under 1800-talet skeppades mest skogsprodukter men även produkter från både jordbruk och fisket. När 1900-talet närmade sig började istället skepp med gods och även linjetrafik med passagerare att gå mellan Kallviken och Stockholm. Varje gång ett linjetrafikerat skepp kom till kajen var det fullt liv, med folk som skulle av och på, och gods likadant.

Jag var ute på Bjuröklubb, och jag tittade på stranden, och vågorna krålade, och jag vada´in i natten”, så startar Lalehs låt med det passande namnet ”Bjuröklubb”
Här hittar man allt på ett och samma ställe. En gästhamn, en mycket känd och gammal fyr, en av Skellefteås längsta stränder; Storsand, länets största hällmarksområde; Sillhällorna och se om du kan hitta den omtalade sjöjungfrun som ser ut över havet.
I Bjuröklubb kan du roa dig i flera dagar och det finns till och med möjlighet att bo över i Bjuröklubbsfyren, som är renoverat till en mysig liten stuga. Snacka om social distansering på hög nivå!

Övernatta i en kyrkstuga med anor från 1700-talet. En stuga hos Lövånger
Kyrkstad är renoverad med god standard men stugan har fått behålla sin
tidsenliga charm. Alla stugor har dusch och toalett och de flesta har
pentry. Våra stugor har 1-5 bäddar, så efter förfrågan kan ändring från
dubbelrum göras med förändrat pris. Gratis wifi i gemensamma utrymmen.

Kom och bo i stuga när du vill slippa all stress och ladda upp
batterierna på nytt!

1175:-
Bokningsförfrågan
Aktuelltformuläret
Kontakta mig angående bokning av: *
reCAPTCHA

Picknick i det gröna