HÅLLBARHETSARBETE

På Lövångergården jobbar vi aktivt med vårt hållbarhetsarbete.
Vi vänder oss medvetet mot andra företag som också jobbar hårt med deras hållbarhetsarbete. Bland annat Ragn-Sells, SIA glass och Arvid Nordquist.
Vi sorterar så mycket sopor det bara är möjligt, allt för att få så lite grovsopor som det bara går.

Vi har bara ett jordklot och en möjlighet att rädda den, och det är nu.
Vi jobbar jättehårt med vårt matsvinn och försöker att helt radera svinnet. Detta genom att aldrig laga eller handla mer mat än vad som går åt, samt, om det blir mat över försöker vi sälja detta i cafét som matlådor. Det groteskt stora antalet kilo matsvinn som slängs varje år, bara i Sverige, vill vi inte vara med och bidra till.

Vi värnar också om den svenska djurhållningen och är djurvänner. Detta innebär att vi enbart jobbar med svenskt kött och svensk kyckling, samt har alltid vegetariskt som standarden på menyn. I den högsta mån det går jobbar vi också med så mycket lokalproducerat som möjligt.

Vi jobbar även självklart mot ett socialt ansvar där vi alltid jobbar med alla människors lika värden. Det är en självklar del i vårt arbetsliv och inget som någonsin frångås.