/>

HÅLLBARHETSARBETE

På Lövångergården jobbar vi aktivt med vårt hållbarhetsarbete.
Vi vänder oss medvetet mot andra företag som också jobbar hårt med deras hållbarhetsarbete. Bland annat Ragn-Sells, SIA glass och Arvid Nordquist.
Vi sorterar så mycket sopor det bara är möjligt, allt för att få så lite grovsopor som det bara går.

Vi har bara ett jordklot och en möjlighet att rädda den, och det är nu.
Vi jobbar jättehårt med vårt matsvinn och försöker att helt radera svinnet. Detta genom att aldrig laga eller handla mer mat än vad som går åt, samt, om det blir mat över försöker vi sälja detta i cafét som matlådor. Det groteskt stora antalet kilo matsvinn som slängs varje år, bara i Sverige, vill vi inte vara med och bidra till.

Vi värnar också om den svenska djurhållningen och är djurvänner. Detta innebär att vi enbart jobbar med svenskt kött och svensk kyckling, samt har alltid vegetariskt som standarden på menyn. I den högsta mån det går jobbar vi också med så mycket lokalproducerat som möjligt.

Vi jobbar även självklart mot ett socialt ansvar där vi alltid jobbar med alla människors lika värden. Det är en självklar del i vårt arbetsliv och inget som någonsin frångås.

Lövångergården ❤ Västerbotten

Klicka på markeringarna för att läsa mer om varje samarbetspartner.
På Lövångergården jobbar vi aktivt med vårt hållbarhetsarbete.

Att samarbeta med våra närmsta grannar är ett av våra viktigaste arbeten. Att veta att det vi stoppar i oss har blivit väl omhändertaget och inte heller rest genom halva jordklotet är en säkerhet för både oss och för er som gäster. Ta gärna en titt på vår ”Västerbottens” karta för att se några exempel på vilka vi jobbar med i närmsta området.

Västerbottens Ost
Svedjan Ost
Dahlgrens Bageri
Fermenteriet
Barkbrödsbagarn
Vallbacka Gård
Ulricebergs Gård
Kräkångers EKO-Gård
Norrlands Fruktvin
Fisk från Lövånger
Bryggverket
Edgården AB
Här är vi!